Пятниця 29.03.2024 18:09
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Допомога новачкам - Форум | Реєстрація | Вхід

 

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Counter-Strike » Опис зброї » Допомога новачкам
Допомога новачкам
VоLTеRДата: Понеділок, 27.12.2010, 20:32 | Повідомлення # 1
Майор
Група: Користувачі
Повідомлень: 82
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
І так. Привіт всім )))
Я б хотів допомогти/підказати новачкам як грати в Counter Strike для цього я створив цю тему.

Для кс !
Почнемо:
1.Що вам потрібне це - настроїти гру для себе, я б радив робити розширення екрана на 800х600
2.Сенсівіті(чутливість миші) поставити мінімум.(Поясню чому)
якщо у вас буде стояти сенсівіті висока, то з далекої відстані ви не зможете нормально прицілитись щоб попасти.
3.Навчитися стріляти з різної зброї (читайте в наступній темі).
4.Навчитися робити простріли і де саме прострілювати
5.Розвинути реакцію (розвинути рекацію можна на серверах DMFFA(Death match) тут не тільки розвиваєш реакцію ай точність )...
( Для вас я думаю це не дуже складно )

Зброя !
Що потрібно знати аби добре володіти нею?
Багато новачків задають питання: «Як правильно стріляти в Counter-Strike?». Начебто, що тут такого, прицілитися і вистрілити, але якщо б було все просто, ніхто не ставив такого запитання. Стрілянина в Сounter-Strike це найголовніша річ, і для того, щоб досягти високогорівня, треба старанно тренуватися, аналізувати демки професійних гравців, грати на всяких всіляких командних іграх, знати всі тонкощі гри і т.д. Але перед цим, давайте розберемося, що таке стрільба і як її технічно виконувати.
Стрілянину можна поділити на дві складові:
1) Рух під час стрільби. Ваша стрілянина буде залежити від руху. Якщо стоїте, патрони будуть летіти в ціль, якщо біжите, то не будуть потрапляти в ціль. Звичайно ж, якщо використовувати певну техніку, то при русі патронибудуть летіти в ціль (про цю техніку ми будимо говорити далі).
2) Стрільба тут мається на увазі грамотність стрільби, тобто вміння поєднувати стрілянину з стрейфом, і сам стиль стрільби (стрільба по 2 - 3 патрони, затиск і т.д.). Стиль стрільби залежить від вас, який Ви оберете. Зрозуміло, якщо ви любите затискати, то вам треба стиль стрільбиspray'ем, при цьому опускати приціл вниз, щоб контролювати розкид. І навпаки, якщо любите стріляти чергами, то краще вам стиль стрільби по два три патрони. При цій стрільби, після кожного пострілу, треба зміщуватися, що б противник Вас не вбив. Тобто, не залежно від тогоякий стиль стрільби Ви оберете, Вам необхідно точність пострілу кожен патрон, що б він летів туди, куди Вам треба.

Види стрільби
У Counter-Strike, стрільба з різної зброї буде різною, m4a1, ak47 і т.д. Розкид, певні характерності у цих автоматів відрізняються один від одного. За цим, техніку стрільби треба використовувати до певного зброї різну.
Стрілянина по 2-3 патрона
Техніка стрільби по 2-3 патрона або burst-fire. Ця техніка добре застосовується на середніх і далеких дистанціях. Всі перші три патрони летять точно в ціль. Якщо Ви прицілилися в голову противника, то не пропустіть свій шанс випустити ці три патрони йому вголову, інакше іншого такого шансу не буде. Не варто забувати про те, що якщо Ви промахнулися першими трьома патронами, то стояти не варто, інакше отримаєте кулю в голову. У цьому випадку, якщо Ви промахнулися, змістився в ліву або праву сторону, при цьому зміщувати приціл вниз,для того, що б погасити віддачу. Звичайно ж, при зсуві убік, патрони теж будуть зміщуватися, в залежності від того, куди Ви змістилися. Якщо ви рухаєтеся вправо і зупиняєтеся, то поціляйте бісектриса лівій верхній чверті прицілу і навпаки, якщо вліво. Іншимисловами - 2-3 патрона - крок вправо, 2-3 патрона - крок вліво і т.д. поки не заб'єте противника. Також, при такому стилі стрільби, треба не забувати з якої відстані Ви стріляєте.Якщо з близької, то треба цілитися точно в голову, якщо з середнього, то треба цілитися трохи нижче голови, а якщо з далекого, то першим патроном треба цілитися в шию, так як наступні патрони полетять в голову з-за віддачі. На далеких дистанціях потрапити в голову складно, поперше - стрільба дуже чутлива до навіть самим маленьким пересуванням мишки, а на далеких дистанціях треба тримати мишку строго на голові, а це досить складно, особливо, якщо гравець рухається, а в других модель гравця видно трошки не точно, не кажучи вже про головупротивника, так що часто, на дальніх дистанціях, влучення в голову бувають випадковими, відь контра і кулі - не разделімие речі. Неодноразово буває так, що приціл стоїть на голові, а патрони летять не в голову. Це часто залежить від random'a (випадкової величини). Не вартозабувати і про прицілі. Якщо Ви використовуєте стиль стрільби по два-три патрони, то приціл варто використовувати середній, або маленький, залежна від відстані. Хоч якийсь приціл вибирати, Це вирішувати Вам. Переглянути в дії техніку стрільби по 2-3 патрона або burst fire, Ви можете на демці «aim_ burst_fire», або переглянути POV демки сильних гравців.

Стрілянина spray’єм (Затиск)
На відміну від попередньої техніки, ця техніка має свої достатки і недоліки. Spray ефективний на ближніх і середніх дистанціях. Spray залежить від купчастості пострілів. Чим ближче до Вас противник, тим більше у Вас шансів убити його. На середніх дистанціях ситуація ледве гірша, розкид більший, ніж на ближніх дистанціях, і контролювати його складніше. На далеких дистанціях, spray не катет, хоч можна досягти того, що на далеких дистанціях spray буде ефективний, але для цього
потрібна багатолітня практика. При стрілянині spray’ем приціл треба опускати вниз і вліво, хоч і не завжди, залежить від зброї. Слід запам'ятати, що в кожної зброї різна купчастість. Що б хоч якось контролювати spray, треба першим патроном цілитися в голову, потім опускати приціл і цілитися по верхній ризику прицілу.

Це дуже важливо, оскільки після трьох випущених патронів, останні патрона летять вище за приціл, на рівні верхньої ризики. Звичайно ж, перші 5-7 патронів по верхній ризику Ви зможете контролювати, що дає велику перевагу, але подальші складно, хоч можна. І щоб цього досягти, треба тренувати spray. Але потім можуть з'явитися труднощі, оскільки затискати в рухому мішень складніше, але це, знову ж таки, можна досягти за допомогою тренувань. Якщо поглянути POV демки сильних гравців, то при сповільненому відтворенні можна побачити, що коли гравець затискає, він приціл опускає вниз і починає цілитися в противника по верхній ризику. Отже слід запам'ятати, spray контролювати можна, але лише треба підтримувати певну техніку, яка описувалася тут. Поглянути у дії spray, можна в демке «aim_spray».

Стрілянина одиночними патронами.
Цей стиль стрілянини найефективніший і найпростіший у виконання, хоч певних зусиль він вимагає. Алгоритм простий. Стріляти треба одиночними патронами, ось тільки треба робити маленькі паузи між цими одиночними пострілами. Якщо ж Ви спостерігаєте невеликий розкид, просто опускайте приціл небагато в низ. Цей стиль хороший тим, що одиночними патронами легко попасти в мішень, навіть якщо вона рухається. Особливо, цей стиль відмінно застосовується на середніх дистанціях, перший патрон летить в ціль, та і в голову прицілитися на середніх дистанціях не складає великих труднощів. На далеких дистанціях, попасти в голову вже складніше, але якщо натренувати техніку стрілянини одиночними патронами, то можна потрапляти майже завжди. Також цю техніку добре використовувати при прострілах. Жодних особливих складнощів у виконання немає. Поглянути у дії техніку стрілянини одиночними патронами, можна на демку «aim_fire»

Що стосується того, який стиль стрілянини вибрати, залежить від Вас. Якщо Ви любите точні попадання і вбивства, то краще Вам стиль стрілянини по 2-3 або одиночними патронами. Якщо любите затискати, то чом би Вам не вибрати стиль стрілянини spray''ем. Але все-таки треба володіти всіма стилями стрілянини, для різних випадків.

Технічна стрілянина
Headshot можна ставити по-різному, але робити це з гарантією 100 % можна лише при технічній стрілянині. Технічна стрілянина – це поєднання хорошої техніки стрейфов + компенсація віддачі кожного патрона. Старайтеся, що б кожен патрон йшов, куди вам треба. Особливо при прострілах Поважно деякий час, особливо для новачків, тренуватися на ботах. Чому, запитаєте Ви? Відповідь проста. Коли знаєте, що бот зараз вийде, Ви заздалегідь готуєтеся до вбивства, і повинні прагнути убити технічний. При грі з ботами набагато легко прокачати техніку стрілянини. Коли ж граєте з людьми, не завжди знаєш, хто, звідки з'явитися і більшість вбивств є спонтанними або випадковими, не технічними і дуже повільними. Технічному стрільцеві треба на вбивство треба 0.2-0.8 секунд. (1-2 патрони), при грі навіть на хороших серверах таких вбивств 1/10. Отже, як же досягти технічної стрілянини? Технічна стрілянина, як і говорилося вище це поєднання хорошої техніки стрейфов, + компенсація віддачі кожного патрона.
Стрейф – дуже важлива річ в Counter-strike. Оскільки стоячи Вас легко убити, а якщо Ви будете стрейфуватися, то і попасти у Вас важче.

Загальні особливості для всієї зброї – ваші черги повинні потрапляти в паузи між стрейфамі. Ці паузи мають бути дуже маленькими, стрейфи - короткими. (Якщо ви лише сіли або приземлилися, то перший патрон з більшості зброї може піти точно в мету). Слід пам'ятати, що всі тонкощі вашого переміщення залежать лише від швидкості натиснень клавішею на клавіатурі, так що не лінуєтеся, і відпрацьовуйте ліву руку. У Вас пальці там весь час повинні працювати у великому темпі, Вам треба весь час працювати у великому темпі, Вам треба весь час стрейфуватися в певну сторону - так, що б Вас не чули, і так, що б при зіткненні з суперником Ви його побачили раніше. При цьому швидкість зсуву ледве повільніша, ніж при бігу, але набагато швидше, ніж при кроці.

Оцінюйте можливу відстань суперника до кута і Ваше власне, а також кут між стінкою і лінією Вашої атаки. Це допоможе вам розрахувати довжину стрейфа і відстань від вашого прицілу до кромки перешкоди. Думайте так: якщо Ви далеко від кута, (маленька відстань – до п'яти чутних кроків, середнє – від 5 до 10, далеке – більше 10 кроків) то при вибіганні противника близько до кута Ви його відмітите раніше і уб'єте, а ось при його вибіганні на далекій відстані Ви замітите, один одного майже одночасно, тому, в цій ситуації, Вам слід тримати приціл на рівні його голови, якщо він висунеться вдалині. Але все-таки, найважливіше першим уловити напрям руху суперника і зробити рух мишкою, відповідне вашому руху перед зупинкою. При цьому голова суперника навіть не важлива, головний технічний точний рух мишкою у напрямку до неї. Наводячи приціл на голову, Ви повинні врахувати, що чим далі вона знаходитися від Вас, тим нижче буде приціл. Значить, Ви повинні тримати приціл на рівні голови суперника, який, швидше за все, з'явиться там, де ви його чекаєте. Також, хочеться відзначити про висоту тому, що вона швидко міняється із збільшенням відстані, і простріли навіть бувалих гравців часто йдуть вище за голову противника, що дуже образливо.

Є ще один момент, що сильно допомагає точно прицілитися, – стрейф разом із стріляниною туди ж, куди рухається суперник. Цей прийом особливо ефективний при стрілянині з m4a1, але працює при стрілянині з будь-якого автомата.

Що торкається компенсація віддачі кожного патрона, то тут свої особливості. В кожної зброї своя віддача і в кожної зброї контроль віддачі різний. Але є деякі правила, які діють для кожної зброї. Щоб контролювати компенсація віддачі кожного патрона, після кожного пострілу, приціл треба опускати в низ, інколи вниз і вліво. Чим частіше Ви вистрілюєте патронів, тим нижче Вам треба опускати приціл.

І на завершення...

Підводячи підсумок, можна сказати, щоб мати високий aim (стрілянину), Вам треба навчитися володіти всіма стилями стрілянини для різних випадків, а також уміти виконувати технічну стрілянину. Ну, а що б цього досягти, Вам треба тренуватися, тренуватися і ще раз тренуватися, так, що не лінуєтеся. А для того, що б зрозуміти про те, що тут говорилося, досить поглянути пару POV демок професійних гравців, де Ви зможете побачити і зрозуміти, як вони виконують технічну стрілянину.


 
МурзикДата: Вівторокторник, 26.12.2017, 20:23 | Повідомлення # 2
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 7
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
клево
 
Форум » Counter-Strike » Опис зброї » Допомога новачкам
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

<3