Пятниця 29.03.2024 02:39
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | | Реєстрація | Вхід

 

Меню сайту
Наш Клан
CS1.6 Monitoring







Головна » 2010 » Квітень » 12 » Історія створення Counter-Strike
22:30
Історія створення Counter-Strike


1999, січень, холодний зимовий день. Мін Ле (Minh Le) він же Гусятник (Gooseman), який брав участь в створенні мода для Кваки Action Quake2, йде з проекту. Разом з Кліффом (Cliffe) вони замислюють створити гру по своєму образу і подобі.

Гузмен починає працювати над графікою; в січні починає створення моделей для гри. Гру було вирішено створювати на движку Халф-Лайфа, SDS для якої виходить в квітні все того ж року.

Навесні ж з'являються і перші сайти присвячені майбутній Контрі. Ле обіцяв створити саме те, про що мріяли мільйони юзерів, тому перший же анонс до гри був прийнятий із захватом. 15 березня 1999 Мін Ле називає офіційну назву для майбутньої гри. Як не важко здогадатися, назва так і не змінилося з того дня. Червень 1999 року, вихід Бети 1.0. Проект був безкоштовним, тому народ став підключатися до контра-манії.

Перший ігровий сервер для гри з'являється на початку осені того ж року. Аудиторія гри поступово збільшується. Народ втомився від зелених лазерів і димлячих ракет, з великим ентузіазмом бігає з калашами і стріляє з M4A1. Тим часом, Гузмен випускає усе більш якісні і якісні Бети, що привертало ще більші народні маси.

12 квітня Valve заявляє про свою підтримку, як моральної, так і матеріальної. До створення п'ятій Беті приєдналася канадська фірма Barking Dog Studios, так само як і Гузмен що знаходиться в хороших відносинах з Valve'ом. На їх спільні роботи Волв виділив кошти, яких вистачило не тільки на чищення кодів для Контри, але і на багато іншого. Плодом їх співпраці стало чергова версія Контри. Barking Dog Studios після роботи з Valve відправилася на «вільні хліби» і стала творцем однієї з кращих ігор 1999 року «Homeworld: Cataclism». Тим часом популярність гри різко зростає, після анонса виходу версії 1.0. І ось, в листопаді 2000 року виходить фінальна версія гри «Counter-Strike 1.0».

Гра виходить в двох версіях: коробкової і безкоштовною, яка викладена для вільного скачування в мережі. Ось так гра зроблена по суті однією людиною стала кращою інтернет-грою 2000 року, переплюнувши по популярності Квейк, Анріал, Дельта Форс разом узяті. Після виходу версії 1.0 Гузмен началвипускать нові версії КС. Нічого кардинально нового він у них не вносив, тобто не міняв гемплей, але зате фікс баги і додавав усілякий фичи.

У тому ж 2000 році Valve заявив про вихід одиночної гри «Counter-Strike: Condition Zero». У 2004 вона виходить після переходу прав на її розробку від до. Valve вирішує залишити напрацювання першої контори як Deleted Missons, але всі хитрощі не допомагають і геймерські співтовариство визнає її невдалою. У жовтні 2004 виходить Counter-Strike Source написаний на движку другої Хал

Переглядів: 444 | Додав: CaSPeR | Теги: Counter-Stirke, історія, створення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 xxl  
0
tongue

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Профіль
Вітаю тебе:
Гість





Наш банер
Якщо ви хочете виявити прихильність до нашого сайту чи просто допомогти нашому порталу, то розмістіть наш баннер у себе на сайті, або на іншому інтернет ресурсі. Дякуємо.



Код банера:

<3